Stål och glas

Stål och glas är mycket användbara material. Glas ger möjlighet till att skapa ett diskret och modernt uttryck med mycket ljus. Förutom att ge ett modernt intryck ger stålet möjlighet att konstruera smidiga trappor och räckverk som framstår som lätta och luftiga.

Glas

Räckverk till trappa eller balkong
Vi levererar räckverk till trappor och balkonger med glas. Antingen med räckverk och pelare i stål eller trä, eller där glaset utgör hela räckverket och där ledstänger placeras ovanpå eller fästs i glaset.

Steg i trappa

Vi levererar också trappor med steg i glas. Dessa byggs normalt upp med tre eller flera lager glas. Med de tjocklekar som krävs kommer ett standardglas att få en grön färgnyans. Vi levererar även specialglas (diamantglas) som inte får grönnyans i dessa tjocklekar.

Säkerhet

Vi levererar säkerhetsglas till våra trappor och räckverk. Glaset är antingen härdat eller laminerat eller både och. Om du har speciella önskemål när det gäller glaset eller hur det ska användas är det bara att fråga oss.

Stål

Rostfritt stål
Vi levererar stolpar, räckverk och hela trappor i stål. Vanligtvis används rostfritt stål (304) till inomhus bruk och syrefritt stål (316) till utomhus bruk.

Andra ståltyper och metalltyper kan levereras på förfrågan.